ALL IT Rooms de allround datacenter specialist
ALL IT Rooms de allround datacenter specialist

Basis beheer datacenter

ALL IT Rooms - Schema Basis beheer

Basis beheer is het minimum aan beheer wat door All IT Rooms wordt geadviseerd. Door uw serverruimte te monitoren heeft u een goed beeld van de capaciteit die benut wordt en die u nog kunt gebruiken voor uitbreiding. All IT Rooms plaatst een lokaal monitoring systeem zodat u zelf het beheer van uw serverruimte kunt uitvoeren. Aan dit lokale monitoring systeem worden de koeling, UPS en de bemeterde PDU’s gekoppeld. Alle alarmen die de UPS, koelinstallatie en PDU’s geven worden via dit systeem aan u doorgegeven middels een e-mail. In de serverruimte wordt op enkele plaatsen een temperatuur sensor geplaatst die ook worden geïntegreerd in het monitoring systeem.

Monitoring systeem

Alarm meldingen uit het monitoring systeem kunt u 24/7 telefonisch doorgeven aan de service desk van All IT Rooms. In overleg met u wordt een technicus gepland om het probleem on-site te verhelpen. Dit noemen wij correctief onderhoud. De responstijd voor een technicus on-site bedraagt 8 uur voor major storingen en Next Business Day voor minor storingen. Responstijd is bij All IT Rooms ook echt responstijd on-site en dus niet een telefonische responstijd.

Jaarlijks wordt er preventief onderhoud uitgevoerd aan de installaties in uw serverruimte om deze in goede conditie te houden. Voor de koeling plannen wij 2 x per jaar preventief onderhoud en voor de overige onderdelen is dat 1 x per jaar. Het doel van het preventief onderhoud is om correctief onderhoud zo lang als mogelijk uit te stellen en dus om storingen te voorkomen. Storingen zouden kunnen leiden tot downtime en dat willen we natuurlijk graag voorkomen. De All IT Rooms service desk zal de planning voor het preventief onderhoud in overleg met u vast stellen. Na elk uitgevoerd preventief onderhoud ontvangt u een service moet waarop de werkzaamheden geregistreerd staan. Deze bon voegen wij toe aan uw digitale service dossier.

Neem contact op met ALL IT Rooms

ALL IT Rooms - Schema Basis beheer