ALL IT Rooms de allround datacenter specialist
ALL IT Rooms de allround datacenter specialist

Premium beheer datacenter

ALL IT Rooms - Schema Premium Beheer

Uit onderzoek blijkt dat serverruimte strategie en serverruimte planning een grote zorg zijn voor ICT managers.  De serverruimte capaciteit van uw organisatie is continu in beweging omdat ook uw ICT omgeving niet statisch is. Als u echter het dagelijks beheer van uw serverruimte niet op orde hebt, is het onmogelijk een goede strategie en planning van uw serverruimte op te stellen.

Uw serverruimte is een zeer belangrijke factor in het faciliteren van uw organisatie en dus ook in de realisatie van nieuwe plannen en nieuwe strategieën. All IT Rooms  kan u hierin ondersteunen. Op basis van de huidige bezetting van het serverruimte en de plannen van uw organisatie stellen wij een serverruimteplanning en strategie op die u geheel ontzorgt.

Het MJOP (Meer Jaren Onderhoud Plan) is een lange termijn plan voor het uit te voeren technisch onderhoud. Het geeft niet alleen inzicht in welke werkzaamheden u kunt verwachten maar ook in de kosten daarvan. Onmisbaar dus voor het opstellen van uw jaar budgeten.  De jaarlijkse NEN 2767 audit vormt de basis voor het op te stellen MJOP.

Doelstelling is een optimale serverruimte die perfect past bij uw organisatie en u maximaal ondersteunt bij het realiseren van de gestelde doelen. Door uw serverruimte integraal door All IT Rooms te laten beheren wordt uw kosten structuur gewijzigd van CAPEX naar OPEX. Hierdoor kan uw organisatie budget vrij maken voor investeringen.

Premium beheer voegt aan het Standaard en Comfort beheer enkele belangrijke elementen toe die gericht zijn het optimaliseren van uw serverruimte op de middellange en lange termijn en biedt ook een Hands-on-site-Service.

Floormanagement

Floormanagement zijn alle dagelijkse taken die uitgevoerd moeten worden om een serverruimte 24×7 beschikbaar te laten zijn. Hieronder vallen beheerswerkzaamheden maar bijvoorbeeld ook het uitvoeren van Moves-Adds-Changes en het up-to-date houden van de serverruimte administratie, het maken van patches, plaatsen van nieuwe apparatuur, etc.  All IT Rooms kan het complete floormanagement voor uw organisatie uitvoeren.

Capacity management

Een unieke feature in All-BaaS is capacity management. U kunt de ontwikkeling van uw serverruimte in de toekomst bekijken. Wij vertalen uw toekomst plannen in de concrete gevolgen voor uw serverruimte. Op deze manier ziet u hoe bijvoorbeeld het opgenomen elektrisch vermogen zich ontwikkeld in de tijd. Ook wordt het aantal beschikbare HE’s in beeld gebracht en heeft u zicht op het beschikbare vloeroppervlak.

Availability management

Met All-BaaS is het mogelijk om calamiteiten scenario’s software matig uit te voeren. Is de redundante stroom voorziening van uw serverruimte echt op orde ? Er kan precies in beeld gebracht worden wat de consequenties zijn van het wegvallen van de stroom op een van uw voedingen. In een oogopslag ziet u welke apparatuur wel of niet actief blijft. Na het uitvoeren van de test kunnen eventuele onvolkomenheden worden verholpen en staat niets u meer in de weg om een life test te gaan doen.

Het zelfde kan gedaan worden voor het wegvallen van de LAN-connectie in een deel van uw serverruimte. Is de connectie van uw apparatuur met het netwerk wel echt redundant uitgevoerd of zijn er toch bepaalde verbindingen vergeten? Meten is weten.

Development management

Op basis van alle verzamelde informatie wordt door een van onze consultants een development strategie voor uw serverruimte opgesteld. In deze development strategie wordt nadrukkelijk uw input meegenomen. Dit betreft de plannen op ICT gebied van uw organisatie voor de komende 3 jaar.  Wij combineren uw plannen en doelstellingen met de actuele technische staat van het serverruimte in de development strategie. In deze strategie wordt vastgelegd wat er voor nodig is om uw ICT plannen voor de komende 3 jaar te ondersteunen vanuit uw serverruimte.

ALL IT Rooms - Schema Premium Beheer

NEN 2767 conditie meting en MJOP

NEN 2767 zorgt voor het uniform inspecteren en in kaart brengen van de technische staat van alle bouw- en installatie delen m.b.t. gebouwen en/of infrastructuur. Door middel van conditiescores maakt u gemakkelijk vergelijkingen tussen de verschillende onderhoudstoestanden van objecten. Zo heeft u met de resultaten inzicht in onderhoudskosten en mogelijke risico’s en zo kunt u meerjarige onderhoudsplanningen opstellen. Kortom, met deze norm kunt u de kwaliteit waarborgen. In de rapportage van de audit worden onderstaande onderwerpen beoordeeld volgens NEN 2767.

  • Bouwkundige zaken
  • Floorplan
  • Elektrotechnische installatie
  • Noodstroomvoorzieningen
  • Klimaat installatie
  • Serverracks
  • Data bekabeling
  • Beveiliging
  • Monitoring
  • Service en management

Tabel: conditie scores

ALL IT Rooms - Premium beheer - Tabel conditie scores

Op basis van de conditie scores wordt een MJOP (Meer Jaren Onderhoud Plan) opgesteld.

Hands-on-site-Service

Om u maximaal te ontzorgen heeft All IT Rooms de Hands-on-site-Service. Gespecialiseerde medewerkers voor alle werkzaamheden in uw serverruimte. U hoeft helemaal niet meer in uw serverruimte te zijn voor bijvoorbeeld het plaatsen van nieuwe apparatuur of het maken van patches. Na het uitvoeren van werkzaamheden wordt de Asset en LAN administratie bijgewerkt zodat u altijd beschikt over een complete en up-to-date administratie.

Neem contact op met ALL IT Rooms