ALL IT Rooms de allround datacenter specialist
ALL IT Rooms de allround datacenter specialist

Energiebesparing serverruimte

Laat u tijdig en deskundig adviseren over energiebesparing in uw computerruimte. Uw datacenter is namelijk een grootverbruiker van energie. De aandacht voor het milieu is de afgelopen jaren sterk gestegen. Ook in de ICT sector is het milieu snel een belangrijk aspect geworden. Een groot deel van de energie in computerruimtes wordt echter niet verbruikt door uw ICT apparatuur maar door o.a. klimaatbeheersing en stroomvoorziening.

Computerruimte energieverbruik

Er komen steeds meer regels, richtlijnen en gedragsnormen voor het datacenter en computerruimte energieverbruik. De Europese Commissie heeft de “Code of Conduct on Data Centres Energy Efficiency” opgesteld. In Nederland heeft de branche organisatie ICT-Office het initiatief genomen voor het opstellen van de “Meer Jaren Afspraak”. Beide regelingen zijn gebaseerd op vrijwillige deelname van bedrijven.

Energie Scan

Om op deze ontwikkelingen in te spelen heeft All IT Rooms een Energie Scan ontwikkeld. Met deze scan krijgt u een duidelijk beeld van de prestaties van uw computerruimte m.b.t. het energieverbruik. Uw computerruimte wordt in een benchmark vergeleken met andere computerruimtes. Een overzicht van energiebesparende maatregelen die genomen kunnen worden is natuurlijk onderdeel van de rapportage. In elke computerruimte zijn energiebesparende maatregelen te nemen. Deze maatregelen hebben twee kanten: als eerste bent u natuurlijk milieubewust bezig door het besparen van energie wat van groot belang is en daarnaast kunt u grote kostenbesparingen realiseren die jaar in jaar uit ten goede komen aan uw organisatie.

Energiebesparing datacenter

Wilt u meer weten of meer informatie ontvangen over het besparen van energie in uw computerruimte? De medewerkers van All IT Rooms helpen u graag bij het realiseren van energiebesparing in uw datacenter.

Neem contact op met All IT Rooms