ALL IT Rooms de allround datacenter specialist
ALL IT Rooms de allround datacenter specialist

ABN AMRO Hypotheken Groep

All IT Rooms bouwt met RimatriX5 aan vlekkeloze hypotheekverwerking

Sinds ABN AMRO in 2010 met Fortis Bank Nederland fuseerde behoort ABN AMRO Hypotheken Groep tot de grootste hypotheekaanbieders van ons land, met merken als ABN AMRO Hypotheken, Florius, Direktbank Hypotheken, MNF Bank en MoneYou. De hypotheekdossiers worden beheerd door zusterbedrijf Stater en het hypotheekverwerkingssysteem is ondergebracht in twee afzonderlijke datacenters van ABN AMRO Hypotheken Groep in Amersfoort. IT-partner All-IT Rooms realiseerde beide IT-opstellingen en maakte daarbij gebruik van Rittal RimatriX5.

Olaf Hamelers (Teamleider ICT Infrastructuur) en Peter Rutten (Beheerder Technische Ruimte) zijn bij ABN AMRO Hypotheken Groep voor deze IT-ruimten verantwoordelijk. Hamelers: “Bij het afsluiten van hypotheken draait alles om betrouwbare, accurate en snelle dataverwerking. In de afgelopen jaren is het informatiesysteem voor het aanvragen van hypotheken daarom vergaand gestandaardiseerd en gecentraliseerd. Een groot deel van de informatiestromen, van de registratie van NAW- gegevens tot de feitelijke afhandeling van de hypotheekaanvragen, verloopt via onze servers.”

Core Business

In 2009 nam ABN AMRO Hypotheken Groep in het Amersfoortse hoofdkantoor het eerste RimatriX5 systeem in gebruik en begin 2012 volgde een tweede opstelling, ditmaal in een verderop gelegen dependance. Het nieuwe IT-systeem biedt tevens ondersteuning aan alle medewerkers van de afdeling Operations, die na de fusie met Fortis samen in de dependance werden gehuisvest. Hamelers: “Operations is onze core business. De betrouwbaarheid van het systeem stond dan ook voorop. Rutten: “Op het hoofdkantoor hebben we goede ervaringen opgedaan met RimatriX5 en All IT Rooms is erin geslaagd om het modulaire en schaalbare systeem ook hier optimaal op onze wensen af te stemmen.”

Ronald Kok van All-IT Rooms: “De modulariteit van dit systeem biedt mogelijkheden voor het realiseren van maatwerkoplossingen en dankzij de redundante opbouw beschikt ABN AMRO Hypotheken Groep nu over een zeer betrouwbaar systeem en over alle vrijheid om onderhoudswerkzaamheden op elk willekeurig moment te verrichten.”

ALL IT Rooms - Interviews - ABN Amro

Bekend, betrouwbaar, stil en flexibel

De nieuw uitgebreide IT-ruimte telt nu twaalf Rittal TS8 racks met zes Liquid Cooling Package (LCP) Plus units, een dubbele koelgroep, een modulaire UPS met N+1 redundantie en gescheiden batterijen, CMC-monitoring voor het bewaken van de koelprocessen, automatische brandblussing en vrije koeling op het dak van het gebouw. Kok: “Het systeem heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen – het is betrouwbaar, biedt een maximale beschikbaarheid, is zeer energiezuinig en opvallend stil.” Rutten: “De lage geluidsproductie van het gesloten koelsysteem is een verademing, vooral voor de medewerkers die in ons call center naast de ICT-ruimte werken.” Hamelers: ”Natuurlijk krijg je bij een dergelijk groot project ook te maken met onverwachte uitdagingen. Zo waren er wat problemen met de flowmeters, maar dat hebben All IT Rooms en Rittal goed opgelost. Wat ons aanspreekt is dat dit soort ervaringen ook worden aangegrepen om de producten verder te verbeteren. Zo heeft Rittal in de nieuwe generatie LCP units onderhoudsvrije elektronische flowmeters opgenomen.” Rutte: “Uiteindelijk hebben we de IT-ruimte aanzienlijk vergroot en de hardware stap voor stap en zonder downtime naar het nieuwe systeem kunnen overzetten. De ruimte is nu groot genoeg voor toekomstige uitbreidingen en met RimatriX5 kunnen we de capaciteit nauwkeurig op onze IT-behoefte afstemmen.”