ALL IT Rooms de allround datacenter specialist
ALL IT Rooms de allround datacenter specialist

Delta

Delta investeert in back­up dataverkeer

Schoon water en voldoende energie om te koken en te stoken ­ het is welbeschouwd alles wat je nodig hebt om comfortabel te kunnen wonen. Maar naast water, gas en licht behoren tegenwoordig ook digitale televi­ sie­, telefonie­ en internetverbindingen tot onze eerste levensbehoeften. In de provincie Zeeland levert het Energiebedrijf DELTA N.V. daarom naast gas, water, elektriciteit en afvalverwerking ook digitale diensten zoals internet via de kabel, digitale telefonie en digitale radio­ en televisiesigna­ len. Met ondersteuning van technologiepartner All IT Rooms realiseerde DELTA N.V. een nieuw Provinciaal Distributie Center en koos daarbij voor de jongste generatie schaalbare IT­producten van Rittal.

DELTA heeft een lange historie in Zeeland. Het bedrijf ontstond in 1991 uit een fusie tussen Watermaatschappij Zuid West Nederland (WMZ) en de Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij (PZEM). Het bedrijfsonderdeel DELTA Netwerkgroep (DNWG) is verantwoordelijk voor de aanleg van de netwerken voor gas, elektriciteit, water en centrale antenne-inrichtingen. DELTA Comfort BV regelt de doorgifte van deze diensten naar de klanten. Voor de multimediadiensten maakt DELTA gebruik van een eigen glasvezelnetwerk dat zich via tientallen lokale distributiecentra tot in de verste uithoeken van de provincie vertakt. Het netwerk staat in een directe ringverbinding met de Media Gateway in Hilversum en de backbone van het internet in Amsterdam (AIX). Wim Hoondert, Manager Infrastructure bij DELTA: “Met de opkomst vandigitale televisie en breedbandinternet heeft de ontwikkeling van digitale diensten een hoge vlucht genomen en is het gemiddelde dataverbruik per aansluiting exponentieel gestegen. Omdat DELTA in Zeeland synoniem staat voor optimale kwaliteit en leveringszekerheid, is een vlekkeloze werking van onze dataverbindingen en onze IT-infrastructuur voor ons bijzonder belangrijk.”

Provinciaal Distributie Centrum in Goes

In 2012 besloot DELTA om in Middelburg, op slechts enkele tientallen kilometers afstand van het bestaande Provinciaal Distributie Centrum in Goes, een tweede Provinciaal Distributie Centrum te realiseren. Hoondert: “De Zeeuw is doorgaans merktrouw en voelt zich nauw verbonden met DELTA. Om trouwe klanten ook in de toekomst optimaal te kunnen blijven bedienen investeren we onder andere in nieuwe multimediadiensten en, zoals in dit geval, in de onderliggende technologie. Met het nieuwe Provinciaal Distributie Centrum in Middelburg biedt DELTA een hogere beschikbaarheid voor nu en in de toekomst.” Leo Jobse, Opzichter Infrastructuur bij DELTA: “Wanneer ons Provinciaal Distributie Centrum in Goes door een storing of andere calamiteit zou uitvallen kan al het dataverkeer door het Distributie Centrum Middelburg worden overgenomen. Daarvoor is de nieuw ingerichte IT-ruimte voorzien van alle nodige IT-apparatuur voor telefonie, digitale kabeltelevisie en dataopslag. Alles is in stelling gebracht om de signalen efficiënt en betrouwbaar op de juiste bestemmingen te krijgen. Daarom is alle apparatuur veilig ondergebracht in Rittal TS-behuizingen, die op hun beurt worden gekoeld door energie-efficiënte Rittal LCP koelmodules met CMC-monitoring. Het energieverbruik is geminimaliseerd met Rittal chillers die tevens vrije koeling leveren.”

ALL IT Rooms - Interviews - Delta serverruimte

Platinum Partner All IT Rooms

In het kader van de aanbestedingsactiviteiten voor het nieuwe Provinciaal Distributie Centrum voerden Hoondert, Jobse en de afdeling Inkoop van DELTA NV oriënterende gesprekken met Rittal. Jobse: “We maken al vele jaren gebruik van Rittal-producten, onder andere in onze lokale distributiecentra, die we in 1997 gelijktijdig met ons glasvezelnet hebben aangelegd. In 2008 waren we ook de eerste onderneming die een proefproject met de Rittal Cold Cube uitvoerde. Voor het ontwerp en de implementatie van de nieuwe IT-infrastructuur in Middelburg adviseerde Rittal ons om hun platinumpartner All IT Rooms in te schakelen. We werken graag met een integrale dienstverlener als All IT Rooms, die uiteenlopende taken uitvoert dat bespaart ons veel regelwerk.”

Ronald Kok, directeur van All IT Rooms: “Elke situatie is uniek en vraagt om maatwerk, zeker wanneer we zoals hier in een bestaande ruimte werken. Er waren bouwkundige aanpassingen aan wanden en vloeren nodig, waarbij de bestaande ICT-apparatuur in bedrijf moest worden gehouden. Omdat de computervloer te weinig ruimte bood voor traditionele downflow koeloplossingen is voor het energie-efficiënte Rittal LCP koelsysteem gekozen. Uiteindelijk is alles in een tijdbestek van twee maanden gerealiseerd. Met de modulaire producten van Rittal kunnen we snel en efficiënt werken. Als de kerstdagen er niet tussen waren gekomen hadden we het project ook binnen een maand kunnen opleveren. Het RiMatrix-concept van Rittal is beproefde technologie die zich ook hier weer in de praktijk heeft bewezen.”