ALL IT Rooms de allround datacenter specialist
ALL IT Rooms de allround datacenter specialist

Huisman Equipment

Rimatrix5 in het hart van maritieme onderneming

In de maritieme sector verwijst de naam Huisman Equipment eerder naar boorinstallaties en zeeschepen met kraanconstructies zo hoog als flatgebouwen dan naar ICT. Toch staat ICT aan de basis van de complexe projecten die Huisman realiseert. Tjardo Wijnstra, hoofd ICT bij Huisman:’ Van ontwerp tot de engineering en de constructie, in elke fase van onze projecten wordt intensief gebruik gemaakt van ICT’.

Huisman is mondiaal actief met vestigingen in Tsjechie, Brazilie, China en de Verenigde Staten. Een digitale workflow is daarom onmisbaar voor het behoud van de internationale concurrentiepositie. Wijnstra: ‘ In de dynamische maritieme industrie draait alles om nauwkeurigheid, kostenbeehrsing en innovatiekracht. Wij leveren maatwerk. Dataverkeer, opslag, telefoonverbindingen, ERP en ontwerp applicaties draaien allemaal op onze servers in Schiedam. Voor de inrichting van een nieuwe computerruimte hebben we dan ook geen halve maatregelen genomen en gingen we op zoek naar een uiterst betrouwbaar en modulair uitbreidbaar systeem en een partner die onze behoeften begreep en dat kon omzetten in de juiste computerruimte’.

‘All IT Rooms is als partner vanaf het begin bij het project betrokken geweest. Vanaf het inventariseren van de behoeften, het maken van een ontwerp en de uiteindelijk implementatie is All IT Rooms voor ons een belangrijke partner’: aldus Wijnstra. ‘ Wij stelden nogal wat eisen aan onze nieuwe computerruimte, modulariteit en betrouwbaarheid waren toch wel twee van de belangrijksten daarvan. Het Rimatrix5 concept van Rittal is voor ons de ideale oplossing. Een koelcapaciteit tot maximaal 30kW per rack was een uitgangspunt maar tegelijktijd wilden we een systeem zonder geluidsoverlast omdat de computerruimte grenst aan kantoren.

Dankzij de keuze voor gebruik van vrije koeling kunnen wij een groot deel van jaar gebruik maken van koeling door een relatief koude buitentemperatuur. Dit levert een behoorlijke energiebesparing op’.

‘Wij zijn erg trots op het eindresultaat’: aldus Ronald Kok, directeur van All IT Rooms. ‘ De klant heeft precies datgene gekregen wat hij wilde en de realisatie van het project liep geheel volgens planning en daarbij was de samenwerking ook nog eens buitengewoon plezierig en goed’.

ALL IT Rooms - Interviews - Huisman Equipment Serverruimte