ALL IT Rooms de allround datacenter specialist
ALL IT Rooms de allround datacenter specialist

MTV Networks

MTV Networks kiest voor rack koeling in computerruimte

MTV Networks heeft in mei 2010 een nieuwe computerruimte in gebruik genomen, van waaruit de uitzendingen voor diverse tv kanalen voor Europa verzorgd worden. In totaal kan de uitzending van 80 tv kanalen vanuit deze ruimte gerealiseerd worden.

“Een belangrijk onderdeel voor het maken van de keuze van de juiste leverancier was de bouwtijd van de nieuwe computerruimte en daar scoorde All IT Rooms goed”: aldus Bob Ahlers Manager Broadcast bij MTV Networks. “Ook de compleetheid van het aanbod was erg belangrijk en dat heeft weer te maken met de bouwtijd. Wij zijn erg blij met feit dat de nieuwe computerruimte binnen de gestelde termijn van 2 maanden is gebouwd”.

Ronald Kok directeur All IT Rooms: “MTV Networks heeft gekozen voor een concept waarbij er direct in de serverracks wordt gekoeld. Er is gekozen voor Schroff als leverancier van de racks en koelunits. In de computerruimte zijn in totaal 29 serverracks geplaatst. De warme straten zijn afgesloten. De voorzijde van de warme straat is voorzien van een volledig automatische schuifdeur. Ook de uitstraling was voor MTV Networks belangrijk. Op speciaal verzoek van MTV Networks is het bedrijfslogo op de zijpanelen van serverracks aangebracht.”

“Voor het realiseren van de koeltechnische installatie is onze partner Stulz ingeschakeld”; vertelt Ronald Kok. Stulz heeft de chillers geleverd en geplaatst. De aanleg van het leidingwerk was een planningstechnisch hoogstandje.

De leidingen lopen door de studio waar elke zaterdag ochtend de live uitzendingen van SuperNick plaats vinden. Voor het uitvoeren van de werkzaamheden waren dus maar een beperkt aantal dagen achter elkaar beschikbaar. Op vrijdag moest de studio weer klaar gemaakt worden voor de uitzending van zaterdag.

ALL IT Rooms - Interviews - Viacom