ALL IT Rooms de allround datacenter specialist
ALL IT Rooms de allround datacenter specialist

Koeling serverruimte

Om de apparatuur goed te laten presteren moet de koeling in een serverruimte optimaal ingericht zijn: dat is niet alleen cruciaal voor het goed laten verlopen van (interne) werkprocessen, maar ook voor het comfort. De temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte moeten binnen de gestelde grenzen geregeld zijn. 24 uur per dag en dat 365 dagen per jaar. Er zijn veel factoren waarvan de keuze voor het soort serverruimte koeling afhankelijk zijn.

Neem contact op met ALL IT Rooms

Serverruimte airconditioners

De consultants van All IT Rooms kunnen u adviseren om gebruik te maken van ComputerRoomAirConditioners (CRAC’s) om de koeling van uw serverruimte te regelen. CRAC’s zijn, in tegenstelling tot comfort airconditioners, zo ontworpen en berekend dat ze 365 dagen per jaar gedurende 24 uur per dag voor een optimaal klimaat kunnen zorgen in uw IT ruimte. Deze CRAC’s zorgen niet alleen voor de juiste temperatuur, maar ook voor een perfecte distributie en luchtvochtigheid.

Koelen met buitenlucht

Het Nederlandse klimaat is zeer geschikt om een computerruimte te koelen met buitenlucht. All IT Rooms kan zorgen dat de buitenlucht direct (na filtering) uw datacenter in wordt gebracht om te koelen. Maar we kunnen dat uiteraard ook doen door middel van indirecte koeling.

Indirecte adiabatische koeling

Bij indirecte adiabatische koeling wordt de warme lucht uit de serverruimte gekoeld met waternevel. Deze afgekoelde lucht wordt gebruikt om de inkomende lucht te koelen en deze lucht wordt vervolgens gebruikt om de ruimte mee te koelen. Omdat buitenlucht vaak nog niet voldoet aan de juiste condities wordt deze dus niet direct in uw IT ruimte gebracht.

Koeling serverruimte met Kyoto koelingssysteem

Er is een nieuw type serverruimte koeling, de zogenaamde Kyoto koeling. Het Kyoto koelingssysteem wordt gebruikt om de computerruimte te koelen. Een groot warmtewiel functioneert als warmte wisselaar. De Kyotokoeling maakt gebruik van een efficiënte technologie van luchtverplaatsing. Het zorgt daarnaast niet alleen voor een koele serverruimte, maar is ook nog eens erg kostenefficiënt.

Meer weten over de koeling van uw serverruimte

De specialisten van All IT Rooms informeren u graag over de mogelijkheden voor de koeling van uw serverruimte. Wij adviseren en scheppen de klimatologische condities waaronder uw ICT systemen optimaal kunnen functioneren. Neem contact met ALL IT Rooms op om de mogelijkheden van serverruimte koeling te bespreken.

//