ALL IT Rooms de allround datacenter specialist
ALL IT Rooms de allround datacenter specialist

All IT Rooms bouwt 2e datacenter voor Alticom

22 juli 2014

All IT Rooms heeft in juni een 2e datacenter voor Alticom opgeleverd. 20 juni is het datacenter in de mediatoren van Roermond feestelijk geopend door de loco burgemeester.

Het nieuwe datacenter in de mediatoren in Roermond is de jongste telg van Alticom. De locatie speelt al in op de groter wordende energiedichtheid, zodat de servers ook in de toekomst zijn verzekerd van voldoende energie. “Maar ook met het toepassen van nieuwe vloeren en nieuwe, bredere serverkasten op deze locatie, laten we zien dat we vooroplopen”, aldus Ines Jentink van Alticom, die eraan toevoegt dat alle mediatorens op groene stroom draaien.

Ronald Kok, directeur All IT Rooms: “All IT Rooms heeft het bestaande concept samen met Alticom verder ontwikkeld om nog optimaler gebruik te kunnen maken van vrije koeling en een nog optimalere benutting van het beschikbare vloeroppervlak te realiseren”. Het vernieuwde concept kenmerkt zich verder door een verbeterde opbouw van de modulariteit in het datacenter. Hierdoor is energie efficiency van de koeling ook bij een lagere belasting van het datacenter gewaarborgd. De koelcapaciteit van het datacenter kan eenvoudig worden verhoogd in kleine stappen.

Over Alticom

Alticom is eigenaar van 24 hoge mediatorens en 9 lagere masten. Samen vormen die torens en masten een belangrijk deel van de Nederlandse omroep- en telecommunicatie-infrastructuur. In deze torens en masten verhuurt Alticom ruimte en levert een aantal aanvullende diensten zoals energievoorziening en koeling aan alle telecommunicatie- en omroepoperators in Nederland. In 2009 is daarom Alticom begonnen met het aanbieden van datacenter diensten. Alticom Datacenters biedt: housing services, inclusief energievoorzieningen, noodstroom en no-break faciliteiten, uitstekende connectiviteit, hoge continuïteit en een hoge graad van beveiliging.