ALL IT Rooms de allround datacenter specialist
ALL IT Rooms de allround datacenter specialist

All IT Rooms bouwt computerruimte in Brazilië

28 april 2015

All IT Rooms heeft voor Huisman de computerruimte ontworpen en gebouwd voor de nieuwe productielocatie in Brazilië.

De nieuwe computerruimte is gebaseerd op het ontwerp van de computerruimte die in het hoofdkantoor van Huisman in Schiedam is gebouwd in 2009. Deze manier van bouwen: modulair met zeer energiezuinige koeling in de serverracks is Huisman de afgelopen jaren zeer goed bevallen. Door een sterke groei van Huisman is deze computerruimte in 2011 in capaciteit verdubbeld. Voor de nieuwe computerruimte in Brazilië was uniformiteit een belangrijke wens. Het beheer wordt op deze manier veel eenvoudiger. Huisman heeft immers al jaren ervaring met dit systeem.

All IT Rooms is gestart met het opstellen van een Programma van Eisen en RfP document zodat hiervoor lokale partijen in Brazilië gezocht konden worden om de uitvoering te realiseren. All IT Rooms heeft met Huisman een shortlist opgesteld van mogelijke bedrijven. In de diverse gesprekken met deze bedrijven bleek dat zij het project voor Huisman niet konden realiseren op manier die Huisman gewend was. Hierdoor werd aan All IT Rooms gevraagd om ook de realisatie van de computerruimte op zich te nemen.

All IT Rooms heeft hierop samen met Huisman de benodigde materialen zoals server racks, koeling, computervloer en UPS in Brazilië direct bij fabrikanten (Rittal en ABB) ingekocht. Door de keuze van All IT Rooms voor fabrikanten die wereldwijd werken, kon optimaal geprofiteerd worden van eerder opgedane kennis en relaties. Voor de realisatie is een team van specialisten van All IT Rooms in Brazilië on site geweest en heeft de installatie verzorgd met ondersteuning van Huisman.

Artikel in het AD van 23 april 2015

ALL IT Rooms - Nieuws - Brazilië