ALL IT Rooms de allround datacenter specialist
ALL IT Rooms de allround datacenter specialist

All IT Rooms bouwt computerruimte voor RID Utrecht

18 juli 2013

De Regionale ICT Dienst (RID) Utrecht verzorgt de ICT voor zes gemeenten en een regionale sociale dienst in het midden van het land. “We ondersteunen in totaal 1.800 medewerkers bij het dagelijks gebruik van ICT-systemen, beheren de ICT-infrastructuur en passen die aan op basis van nieuwe wensen of ontwikkelingen.” aldus Douwe Woudstra, directeur RID Utrecht.

RID Utrecht heeft haar eerste centrale data center in gebruik genomen. Hiermee is een belangrijke mijlpaal bereikt in de transformatie van versplinterde computerruimtes naar twee centrale, energiezuinige, datacenters. Het datacenter in het gemeentehuis van Soest wordt één van de gespiegelde datacenters van de RID Utrecht, van waaruit uniforme ICT diensten aan zes gemeenten in de provincie Utrecht worden aangeboden. Het datacenter is Soest is gebouwd door All IT Rooms.

“Dit project is op tijd uitgevoerd, volgens budget en zonder dat de eindgebruikers er ook maar iets van gemerkt hebben” aldus Douwe Woudstra. “De bestaande ruimte voldeed niet meer aan de eisen die wij nu als RID Utrecht stellen aan een datacenter. In een volledig operationele omgeving heeft All IT Rooms een geheel nieuw datacenter gerealiseerd.”

ALL IT Rooms - Nieuws - RID Utrecht