ALL IT Rooms de allround datacenter specialist
ALL IT Rooms de allround datacenter specialist

All IT Rooms bouwt datacenter Viadata

7 oktober 2016

ViaData Automatisering, een ICT-dienstverlener gericht op het ontwerpen, leveren, implementeren en beheren van ICT oplossingen, opent een datacenter in de Toren van Spannenburg van Alticom in Friesland. Doordat het datacenter op de 16de en 18de verdieping is gevestigd kan gebruik worden gemaakt van vrije koeling.

Dit maakt directeur Robert Procee van ViaData bekend tegenover de Leeuwarder Courant. De nieuwe toren is onderdeel van het landelijke Alticom-netwerk van 24 mediatorens. De toren is 118 meter hoog en hiermee het hoogste bouwwerk van Friesland. Door de grote hoogte kan gebruik worden gemaakt van vrije koeling. “Normaal bestaat de helft van de energierekening in een datacenter uit koelkosten. Hier ventileren we met de wind. We verwachten hooguit 26 uur per jaar extra koeling nodig hebben”, aldus Procee.

De realisatie van het datacenter wordt uitgevoerd door All IT Rooms.

Toren van Spannenburg

De Toren van Spannenburg is gebouwd in 1972 en heeft voorheen dienst gedaan als mediatoren. In dergelijke torens stond apparatuur voor telefonie, radio en televisie. Naar verwachting opent het datacenter op 3 november zijn deuren.

ALL IT Rooms - Nieuws - All IT Rooms bouwt datacenter Viadata