ALL IT Rooms de allround datacenter specialist
ALL IT Rooms de allround datacenter specialist

All IT Rooms bouwt datacenter voor Alticom

3 december 2013

Alticom heeft All IT Rooms de opdracht gegund voor de bouw van een datacenter in de zogenaamde Gerbrandytoren in IJsselstein. Het datacenter wordt in het eerste kwartaal van 2014 in gebruik genomen.

Ronald Kok, directeur All IT Rooms: “All IT Rooms heeft het bestaande concept van vrije koeling samen met Alticom verder ontwikkeld om nog optimaler gebruik te kunnen maken van vrije koeling. De energie efficiency van de Alticom datacenters wordt daarmee nog verder verhoogd”. Het vernieuwde concept kenmerkt zich verder door een verbeterde opbouw van de modulariteit in het datacenter. Hierdoor is energie efficiency van de koeling ook bij een lagere belasting van het datacenter gewaarborgd. De koelcapaciteit van het datacenter kan eenvoudig worden verhoogd in kleine stappen. “Wij zijn blij met deze nieuwe stappen in de ontwikkeling van onze datacenters”, aldus Ines Jentink, Product Development Manager Alticom.


Over Alticom

Alticom is eigenaar van 24 hoge mediatorens in Nederland, zoals de Gerbrandy toren in IJsselstein en 9 lagere masten. Van oorsprong maken de mediatorens van Alticom het uitzenden van signalen voor televisie en radio mogelijk. De torens zijn ook essentieel voor de draadloze netwerken van Nederlandse mobiele telecomoperators. Sinds 2009 biedt Alticom ook datacenterdiensten vanuit de torens. Alticom Datacenters biedt housing services op veilige hoogte, inclusief ongehinderde levering van energie, de aanwezigheid van noodstroomvoorzieningen, een hoge continuïteit én uitstekende connectiviteit. Daarnaast zet Alticom free air cooling in, een techniek waarbij koude lucht van buiten wordt gebruikt om de apparatuur in het datacenter te koelen. Mede hierdoor behoren de datacenters van Alticom tot de meest milieuvriendelijke en energie-efficiënte van Nederland.