ALL IT Rooms de allround datacenter specialist
ALL IT Rooms de allround datacenter specialist

All IT Rooms ook voor Geaccrediteerd Tier Design

15 mei 2013

Eind 2013 heeft Pieter Carlier, Senior Consultant bij All IT Rooms, in Singapore met succes de opleiding tot Accreditated Tier Design van Uptime Institute afgerond. Deze opleiding kan slechts gevolgd worden door mensen met jaren lange aantoonbare werkervaring in de datacenter branche. Toelating tot de opleiding wordt door Uptime Institute streng getoetst, niet alleen op basis van ervaring, maar ook op basis van eerder aantoonbaar afgeronde opleidingen op het datacenter vakgebied.

Pieter Carlier is al 5 jaar werkzaam bij All IT Rooms als Senior Consultant. In zijn functie is Pieter Carlier eindverantwoordelijk voor de technische ontwerpen van alle projecten die All IT Rooms realiseert.

“Met dit certificaat van Uptime Institute zijn wij nu ook in staat om datacenters echt te toetsen zodat er door Uptime een Tier Accreditatie verleend kan worden. Controle van alle ontwerp documenten dient uitgevoerd te worden door een Accreditated Tier Designer. Na goedkeuring hiervan kan Uptime Institute het bijbehorende Tier Certificaat verlenen”, zegt Carlier. “Voor datacenters is dit een belangrijk document, hiermee kan aan potentiele klanten aangetoond worden binnen welke Tier klasse een datacenter valt en welke beschikbaarheid een klant mag verwachten”.