ALL IT Rooms de allround datacenter specialist
ALL IT Rooms de allround datacenter specialist

MTV computerruimte

7 juni 2010

Het kantoor van MTV Networks in Amsterdam is aangewezen als een van de twee knooppunten in Europa, samen met Londen, voor het verzorgen van alle uitzendingen in Europa voor alle MTV kanalen. Door deze beslissing moest in Nederland een tweede computerruimte gebouwd worden.

MTV Networks heeft voor de inrichting van de ruimte gekozen voor de serverracks van Schroff met geïntegreerde koeling. De racks worden geleverd via Koning & Hartman. In de ruimte worden 3 “cubes” geplaatst met een afsluiting van de warme straat. In totaal worden er 29 serverracks in de computerruimte geplaatst.

Een van de belangrijkste voorwaarden voor gunning van de opdracht door MTV Networks was de snelheid van de bouw van de ruimte. De beschikbare bouwtijd van de computerruimte bedraagt krap 2 maanden. De keuze van MTV Networks voor All IT Rooms is voor een groot deel gebaseerd op de mogelijkheid deze ruimte te realiseren binnen de gestelde tijdstermijn. Een ander belangrijk argument was dat All IT Rooms een complete oplossing aanbood zodat de computerruimte turn key opgeleverd kan worden.

Over MTV

In Nederland kunnen 7 miljoen huishoudens de uitzendingen van MTV ontvangen: TMF, Nickelodeon, Comedy Central en MTV. Daarnaast heeft MTV Networks ook een aantal digitale zenders zoals MTV Brand New, TMF Dance, Nick Jr en Nick Hits. Via UMTS worden de mobiele kanelen MTV Music en MTV Snax aangeboden.

ALL IT Rooms - Interviews - MTV Networks serverruimte