ALL IT Rooms de allround datacenter specialist
ALL IT Rooms de allround datacenter specialist

Nieuw: energie-investeringsaftrek op rack koeling

3 maart 2015

Het toepassen van rack koeling in computerruimtes/datacenters is de laatste jaren bijna “common practice” geworden. Bij de introductie van deze manier van koeling was de veronderstelling van fabrikanten dat deze manier van koelen met name voor serverracks met zware belasting gebruikt zouden worden. Inmiddels is wel bewezen dat deze manier van koelen ook interessant is voor serverracks die minder intensief belast worden. Hoe dichter bij de warmte bron er gekoeld wordt hoe efficiënter de koeling immers is.

Bij de overheid is men dit ook gaan inzien. Om de investeringen in energie zuinige koeling verder te stimuleren is deze nu op de EIA – Energie Investeringsaftrek lijst voor 2015 geplaatst.

“All IT Rooms juicht deze ontwikkeling toe”; aldus Ronald Kok directeur van All IT Rooms. “Wij zijn al jaren een groot voorstander van koeling op serverrack niveau en passen dit systeem met veel succes bij onze klanten toe. Naast de aantoonbare energie besparing is ook de modulariteit van dit systeem een groot voordeel ten opzichte van de traditionele manier van koeling waar de gehele ruimte gekoeld wordt”.

All IT Rooms kan u adviseren of deze manier van koeling interessant is voor u. Wij kunnen ook de subsidie aanvraag voor u indienen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies gesprek met een van onze consultants.