ALL IT Rooms de allround datacenter specialist
ALL IT Rooms de allround datacenter specialist

Nieuwe bekabeling kantoorpand Anne Frank Stichting

19 november 2015

De Anne Frank Stichting beheert het Anne Frank Huis, de onderduikplek waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog twee jaar zat ondergedoken, en voert educatieve projecten uit in meer dan 40 landen. Snelle verbindingen zijn hier een vereiste om belangrijk werk te kunnen doen. Een modernisering bleek vereist.

Centrale vraag was hoe een toekomst vaste data- en telecominfrastructuur te realiseren. Als gevolg van de toenemende hoeveelheid data had de actuele Cat.5e bekabeling zijn capaciteit bereikt. All IT Rooms tekende voor de configuratie met daarin een complete nieuwe SER omgeving en een Cat6a netwerk van 100 aansluitingen waarover de PC’s, VOIP telefonie, WiFi acces en randapparatuur moet gaan draaien. Ook omvatte het project het omleggen van de ADSL- en de 6-voudige OM3 glasvezelverbinding. Welke buiten kantooruren is gerealiseerd.

Dit was een project dat alleen al voor de bekabeling vier man twee weken vergde. Ronald Kok, directeur All IT Rooms : ”Het was een flinke uitdaging om in dit monumentale pand nieuwe bekabeling te installeren. Omdat de nieuwe generatie bekabeling dikker is, zijn op sommige punten extra doorvoeren gerealiseerd. Ook de realisatie van de nieuwe SER vereiste de nodige creativiteit. Er is gekozen voor een Cooled Rack oplossing van Rittal. Het rack is een gesloten systeem met koeling in het server rack. Het rack kan ook nog voorzien worden van een brandblus systeem. Doordat het een volledig gesloten systeem is kan er geen stof en vuil bij de IT apparatuur komen”.

ALL IT Rooms - Nieuws - Anne Frank Stichting