ALL IT Rooms de allround datacenter specialist
ALL IT Rooms de allround datacenter specialist

Rittal presenteert Liquid CooledRack Unit

20 september 2016

De nieuwe – op koudemiddel gebaseerde- Rittal Liquid CooledRack Unit (LCU) is een split-airconditioner en koelt server- en networkingracks. De met 3 kW en 6,5 kW vermogens leverbare koelunit is ideaal voor kleine IT-toepassingen en optioneel leverbaar in redundante uitvoering.

Met de nieuwe LCU biedt Rittal een extra systeem voor de koeling van networking- en serverracks in het vermogenssegment onder 10 kW. De nieuwe LCU werkt met een buiten gemonteerde condensingunit waardoor er geen warmte in de serverruimte komt. Met dit systeem maakt Rittal zijn assortiment IT-koelsystemen voor lagere vermogens compleet. Voor hogere vermogens levert Rittal o.a. de zijdelings gekoppelde koeloplossingen van de LCP DX- of CW-serie met vermogens van resp.10 tot 55 kW per serverrack.

Altijd perfect op de warmtebron afgestemd

De Liquid CooledRack Unit DX bestaat uit een binnenunit (verdamper unit) met toerentalgeregelde EC-ventilatoren (borstelloze gelijkstroommotor) voor montage in het IT-rack en een inverter geregelde compressor in de buitenunit (condensingunit). De binnenunit wordt aan de linker of rechterzijde in een 800 mm breed TS IT-rack of in het Micro Data Center gemonteerd. De koeling ondersteunt de klassieke “front to back”-luchtgeleiding van de 19”-componenten: de gekoelde lucht wordt voor de IT-apparatuur geblazen om vervolgens door ventilatoren aan de achterzijde te worden aangezogen. Deze warme lucht wordt vervolgens weer door de warmtewisselaars geleid en op die manier weer gekoeld.

Met een inverter geregelde compressor houdt de LCU de gekoelde lucht constant op de ingestelde serverintredetemperatuur die daardoor slechts geringe afwijkingen laat zien. Het voordeel: door het koelvermogen constant aan te passen aan het vermogensverlies in het rack werkt de koeling zeer energie-efficiënt. Hierdoor dalen de IT-kosten. De beheerder kan de gewenste waarde voor de serverintredetemperatuur gemakkelijk instellen met de in het IT-rack gemonteerde bedieningstableau.

ALL IT Rooms - Nieuws - Rittal presenteert Liquid CooledRack Unit

De Liquid CooledRack Unit DX is in de vermogensklassen 3 en 6,5 kW ook in een redundante uitvoering verkrijgbaar. Dit voor maximale betrouwbaarheid ontwikkelde systeem heeft in deze situatie twee buitenunits en één binnenunit. De binnenunit bevat een warmtewisselaar met twee koudemiddelcircuits, twee voedingen en twee gescheiden besturingssystemen. Een automatische storings- en bedrijfsuren omschakeling verhoogt de veiligheid in IT-omgevingen die 24 uur per dag in gebruik zijn. Het systeem leidt eventuele storingsmeldingen door naar het Rittal CMC III monitoringsysteem.

Energie investering Aftrek (EIA)

In de wereld van IT-infrastructuur staat Rittal al lange tijd bekend als de drijvende kracht achter de transitie van ruimte- naar energiezuinige rack- en rowkoeling en verleent de Rijksdienst voor ondernemend Nederland hierdoor een gerichte financiële investeringssteun aan de Liquid CooledRack Unit DX.