ALL IT Rooms de allround datacenter specialist
ALL IT Rooms de allround datacenter specialist

Normen en standaarden

De consultants van All IT Rooms kennen de nationale en internationale normen, standaarden en modellen die van toepassing zijn op het design en de bouw van een datacenter of serverruimte. Veel normen, standaarden en modellen zijn internationaal . Een van deze standaarden is de internationaal erkende TIA-942, die ook in Nederland gebruikt wordt.

Een andere internationaal bekend model is het Tier model van Uptime Institute. Dit is niet zozeer een norm als wel een model. Dit model kijkt heel specifiek naar de beschikbaarheid van een datacenter wat wordt uitgedrukt in een TIER niveau. Binnen de datacenter wereld geldt dit wel als het belangrijkste en meest bekende model. Voor het bepalen van de condities voor uw IT apparatuur gebruiken wij de laatste ASHRAE standaard.

In Nederland is op basis van de internationale normen en standaarden een praktijkrichtlijn ontwikkeld de NPR 5315 “Computerruimtes en datacenters”. De basis voor deze richtlijn is weer een internationale norm, BICSI 002-2010. Het is de bedoeling dat deze praktijk richtlijn uiteindelijk omgezet wordt in een NEN norm. Uiteraard kennen wij ook de van toepassing zijnde NEN-normeringen.

Het is belangrijk om de specialisten van All IT Rooms is een vroeg stadium bij het ontwerp van uw datacenter te betrekken. Dit zorgt ervoor dat uw datacenter aan de internationale en nationale normen en standaarden voldoet. Uiteraard kunnen wij ook een audit doen van uw serverruimte op basis van deze normen en standaarden.

Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze consultants om u te laten informeren over welke normen en standaarden relevant zijn voor uw computerruimte/datacenter.