ALL IT Rooms de allround datacenter specialist
ALL IT Rooms de allround datacenter specialist

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wereldwijd is de IT-industrie verantwoordelijk voor twee procent van de CO2-uitstoot. Ons MVO-beleid is erop gericht om ons aandeel in deze vervuiling zoveel mogelijk te compenseren. Daarnaast geven we via onze dienstverlening concreet invulling aan energie-efficiënte en groene datacenters. Klanten die zaken met ons doen, zijn verzekerd van maatschappelijk verantwoorde oplossingen en aandacht voor milieudoelstellingen. Natuurlijk altijd in nauwe samenwerking.

Met trots delen we dat we Vriend zijn van het Rode Kruis, een groeiend netwerk van betrokken mkb-ondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. Samen met het Rode Kruis en de andere ondernemers helpen we mensen die nu in nood zijn, maar investeren we ook in duurzame oplossingen om kwetsbare gemeenschappen beter voor te bereiden op rampen.

Kom in actie vóór een ramp

Ieder jaar worden de Filippijnen getroffen door natuurgeweld, zoals tyfoons en moessonregens. In de Filipijnen worden onder andere mangrovebomen geplant om de kust te beschermen tegen storm. Hierdoor wordt veel schade en leed voorkomen. Een ander project is het 510-team die zich bezighoudt met het verzamelen van data waardoor (natuur)rampen nog beter voorspeld kunnen worden, zoals bijvoorbeeld extreme droogte.

Voedselnoodhulp in Nederland

Ook in Nederland is een maaltijd helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Steeds meer mensen slaan een maaltijd over, omdat ze de boodschappen niet kunnen betalen. Daarom biedt het Rode Kruis voedselnoodhulp aan mensen die geen hulp kunnen vinden bij andere instanties. Samen met lokale partners die de wijk goed kennen, deelt het Rode Kruis deelt ontbijttassen en boodschappenkaarten uit.

Goed doen voor een ander en investeren in de toekomst is voor ons belangrijk. Door onze samenwerking met het Rode Kruis dragen wij hieraan bij. Wat ons in het Rode Kruis erg aanspreekt is dat er uiteraard naar de korte termijn gekeken wordt maar ook de lange termijn is van groot belang. Hiermee proberen we met elkaar problemen structureel op te lossen.

 

Vrienden van het Rode Kruis logo