ALL IT Rooms de allround datacenter specialist
ALL IT Rooms de allround datacenter specialist

Tier design

All IT Rooms kan uw datacenter ontwerpen en/of toetsen op de Tier normering van het Uptime Institute. Dit kan uiteindelijk leiden tot een certificering door Uptime Institute. Voor datacenters is dit een belangrijk document, hiermee kan aan potentiele klanten aangetoond worden binnen welke klasse een datacenter valt en welke beschikbaarheid een klant mag verwachten.

Controle van alle ontwerp documenten dient uitgevoerd te worden door een Accreditated Tier Designer. Na goedkeuring hiervan kan Uptime Institute het bijbehorende Certificaat verlenen. Deze werkzaamheden mogen alleen uitgevoerd worden door Accreditated Tier Designer. Senior Consultant Pieter Carlier van All IT Rooms heeft deze opleiding van het Uptime Institute succesvol afgerond. Hij begeleidt u graag in de succesvolle certificering van uw datacenter.

Tier classificatie

Het Amerikaanse Uptime Institute is een kennisplatform dat onderzoek doet en protocollen opstelt op het gebied van datacenters en is de grondlegger van de zogenaamde TIER normering voor datacenters. All IT Rooms hanteert evenals het Uptime Institute de TIER normering bij de klasse indeling van datacenters. De gewenste klasse indeling  is het uitgangspunt bij het ontwerp van een datacenter en bepaalt uiteindelijk de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van uw computerruimte of datacenter.

Beknopt ziet de normering er als volgt uit:

TIER 1

TIER 1 is een basis datacenter dat gekenmerkt wordt door een enkelvoudige distributie van stroom en koeling, zonder het toepassen van redundante componenten. De TIER 1 datacenters zijn gevoelig voor ongeplande downtime.

TIER 2

TIER 2 is een datacenter met redundante componenten maar met een enkelvoudige distributie van stroom en koeling. Er wordt gebruik gemaakt van een UPS en een dieselgenerator waardoor TIER 2 datacenters iets minder gevoelig zijn voor ongeplande downtime.

Tier design

TIER 3

TIER 3 datacenters worden gekenmerkt door twee paden voor de distributie van stroom en koeling, waarbij het eerste pad actief is en het tweede pad stand-by is. Ongeplande activiteiten en storingen kunnen nog steeds tot ongeplande downtime leiden.

TIER 4

TIER 4 datacenters beschikken over meerdere redundante actieve paden voor de distributie van stroom en koeling. De TIER 4 datacenters beschikken daardoor over een hoge beschikbaarheid (99,995%)

Verder worden in de markt ook nog de termen TIER 5 en TIER 6 datacenters gedefinieerd. Deze datacenters bieden een nog hogere beschikbaarheid, waarbij twee datacenters op een veilige afstand van elkaar aanwezig zijn.

 

Tier design

Overzicht diensten ALL IT Rooms