ALL IT Rooms de allround datacenter specialist
ALL IT Rooms de allround datacenter specialist

Verhoogde computervloer

Een verhoogde computervloer is bijna onmisbaar geworden in de hedendaagse serverruimtes en datacenters: daarom wordt er in vrijwel elke computerruimte een verhoogde computervloer gebruikt. De verhoogde vloer wordt op enige afstand van de bouwvloer bevestigd en bestaat uit losse elementen zoals tegels en panelen die worden gedragen door verstelbare dragers.

De verhoogde computervloer kan verschillende functies hebben:

  • transport medium (plenum) voor de koele lucht
  • aanleg van infrastructuur (elektra, data en koelleidingen)

De kabels en leidingen zijn netjes weggewerkt onder de verhoogde vloer maar toch nog goed bereikbaar. Door de ruimte onder de computervloer kan er efficiënt worden gekoeld in de computerruimte. Serverruimte koeling is cruciaal om u apparatuur optimaal te laten presteren.

De hoogte van de computervloer is afhankelijk van wat zich eronder bevindt, de koeling die nodig is en de hoogte die resteert tot aan het plafond van uw computerruimte.

Computervloeren kiezen

Computervloeren zijn er in vele varianten. De juiste keuze is afhankelijk van de inrichting van uw computerruimte. All IT Rooms kan u adviseren en helpen bij het kiezen voor de juiste computervloer. De verhoogde vloer zorgt er onder andere voor dat uw kabels netjes en veilig weggewerkt kunnen worden. Daarnaast kan er door de verhoogde vloer de apparatuur beter opgesteld worden.

Een sterke installatievloer

Als de 19″ racks volledig benut worden met servers dan kunt u het beste een installatievloer kiezen. Deze vloer is geschikt voor zwaardere belastingen en zal niet doorzakken door toepassing van volle serverracks of zware UPS’en.

Verhoogde vloer serverruimte

All IT Rooms helpt u bij de juiste keuze van uw verhoogde vloer van uw serverruimte en verzorgt de levering en installatie. Een verhoogde computervloer is door onze specialisten snel te installeren, aan te passen en uit te breiden. Omdat we gebruikmaken van in hoogte verstelbare poten kunnen afwijkingen in uw ondervloer vaak worden opgevangen.

Wilt u meer informatie over het verhogen van de vloer van uw serverruimte? Neem dan contact op met de specialisten van All IT Rooms.

Neem contact op met ALL IT Rooms